Analytiker om oljeprisen

Oljeanalytiker Arnstein Wigestrand forteller om noe av det viktigste i oljemarkedet akkurat nå.

Energi

Utsikter til kaldere vær ser ut til å være noe av det som presser oljeprisen oppover fredag. I London har brent-oljen for levering i januar steget 0,51 prosent til 58,97 dollar fatet i ettermiddag.- Det er nok vær som er noe av det viktigste elementet akkurat nå, men vi har også sett at råoljeprisen i det siste kanskje synes nå å ha brutt den korte nedandgående trenden vi har sett den siste tiden, og gjort et byks oppover, sier oljeanalytiker Arnstein Wigestrand ifølge Reuters.Wigestrand forklarer sammenhengen mellom høye gasspriser i USA og økt forbruk av fyringsolje blant amerikanerne.- Det kalde været og værmeldingene i USA (...) er faktorer som gjør at gassprisene i USA når rekordnivåer, og de som har mulighet til det bytter fra naturgass til fyringsolje fordi sistnevnte er billigere, fortsetter han.

Nyheter
Børs