Dette preger oljemarkedet

Iran/Russland-drøftinger, OPEC-spekulasjoner og IAEA-vurdering. Her er noe av det som preger oljemarkedet.

Energi

Oljeprisen er på vei opp i London-handelen fredag morgen. Brent-fatet for levering i april koster nå 60,30 dollar etter en oppgang på 1,17 prosent. I New York ligger tilsvarende kontrakt for WTI-fatet på 60,66 dollar etter å ha steget 53 cents.- Etter at lagerbeholdningene nå er avklart som tilstrekkelige, kan det se ut som markedet er i ferd med å flytte interessen over mot andre tema igjen. Det er i første rekke utsiktene for at Iran skal komme til enighet med Russland vedrørende anrikingen av uran som igjen rykker opp på agendaen. I tillegg er det en vedvarende usikkerhet rundt situasjonen i Nigeria. Prisfallet på rundt 10 dollar per fat den siste tiden er også i ferd med å blåse liv i spekulasjonene rundt hva OPEC velger å gjøre ved sitt neste møte den 8. mars. Møtet kommer kun to dager etter at IAEA har tatt Iran opp til ny vurdering og det kan ventes en tett nyhetsstrøm i forkant og rundt disse møtene, heter det i rapporten til DnB NOR Markets.

Nyheter
Børs