- Globalt peak oil-scenario

- Kun et fåtall ser fallende oljeproduksjon ("peak-oil") som et problem, advarer Færder Securities.

Energi

Færder Securities finner ingen endringer i det langsiktige og positive bildet for oljeprisen.- Såkalte triggere for i år vil være geopolitisk uro og en mer tydeliggjøring rundt det faktum at verdens oljebrønner har toppet ut i sin oljeproduksjon og vil produsere mindre i tiden som kommer (totalt sett). Da nye felter ikke vil greie å erstatte dette bortfallet av olje, samt en fortsatt solid etterspørselsvekst, vil man derfor få et globalt "peak oil" scenario, heter det i en rapport.- De aller fleste analytikere er fremdeles mest opptatt av ukentlige og månedlige lagertall for olje. Det er nok dessverre slik at kun et fåtall ser trenden innenfor fallende oljeproduksjon ("peak-oil") som et problem, heter det videre.Mer om oljeprisen finner du her.

Nyheter
Børs