Meglerhus: - Usikkerhet i markedet

Oljeprisen stiger merkbart i morgentimene mandag. Flere forhold bidrar til prisoppgangen, mener DnB NOR Markets.

Energi

I London stiger oljeprisen merkbart i morgentimene mandag. Mars-kontrakten på brent-olje er opp 1,36 prosent til 64,25 dollar, mens april-kontrakten stiger 1,29 prosent til 65,08 dollar. Amerikanske WTI åpner i dag på 66,35 dollar per fat, hvilket er en oppgang på 1 dollar per fat fra stengetid i USA fredag.- Responsen fra Iran på rapporteringen av landet til FNs Sikkerhetsråd skaper usikkerhet i markedet for eksporten ut fra landet.I tillegg har retorikken i forholdet mellom Venezuela og USA forsterket seg, og den venezuelanske presidenten har i løpet av helgen sagt at han vurderer å stenge blant annet raffinerier landets statlige oljkselskaper eier i USA, skriver DnB NOR Markets i en rapport.

Nyheter
Børs