- Oljeeksporten påvirket

Urolighetene i Nigeria begynner nå å merkes i oljemarkedet, men det er også andre faktorer som påvirker oljeprisen, kommenterer DnB NOR Markets.

Energi

Oljeprisen stiger rundt en prosent i morgentimene fredag, viser tall for London-handelen. Amerikanske myndigheter slapp i går lagertall som viste en lagerbygging omtrent på nivå med forventning i forrige uke.Brent-fatet med levering i april koster nå 61,15 dollar etter en oppgang på 1,01 prosent. I New York ligger tilsvarende kontrakt på 61,25 dollar etter en oppgang på 71 cents.- Den uoversiktlige situasjonen i Nigeria begynner nå å få innvirkning på eksporten ut av landet, og produksjonen skal være redusert med rundt 20 prosent den siste uken. I tillegg ligger det en risiko i at den kortsiktige eksporten ut av Irak kan bli påvirket av uroen i landet, og at man noe mer langsiktig kan få problemer med eksporten ut fra Iran, skriver DnB NOR Markets i dagens rapport.

Nyheter
Børs