Oljeprisen over 70 dollar

Prisen på amerikansk råolje har passert 70 dollar per fat. (Oppdatert)

Energi

Oljeprisen nærmer seg rekordnivået fra i fjor. Ifølge NA 24 har prisen på råolje for levering i mai steget til over 70 dollar i elektronisk handel ved New York Mercantile Exchange. Prisen falt deretter til 69,92 dollar, som er 47 cent over fredagens sluttnivå, melder AP. Oljeprisen nærmer seg rekordnivået fra i fjor. Ifølge NA 24 har prisen på råolje for levering i mai steget til over 70 dollar i elektronisk handel ved New York Mercantile Exchange. Prisen falt deretter til 69,92 dollar, som er 47 cent over fredagens sluttnivå, melder AP. Ifølge Victor Shum fra analyseselskapet Purvin and Gertz i Singapore er det to ting som driver prisen opp.- Det ene er situasjon for drivstoffforsyningene til USA, det andre er spørsmålet om Iran, sier Shum ifølge NTB.

Nyheter
Børs