OPEC trimmer vekstprognose

Oljekartellet frykter hva skyhøye oljepriser kan gjøre med den økonomiske veksten fremover.

Energi

OPEC frykter hva skyhøye enerigpriser kan gjøre med den økonomiske veksten fremover, og velger ifølge Reuters å trimme sitt vekstanslag på den globale oljeetterspørselen for inneværende år til 1,43 millioner fat per dag, fra tidligere anslått 1,46 millioner fat per dag.- Vedvarende høye energipriser kan utgjøre en trussel mot veksten, spesielt i de økonomier hvor forbrukerne møter press fra stigende renter, heter det ifølge kartellet.Oljeprisen er nå tilbake på nivåene vi så i forbindelse med orkanenes herjinger på den amerikanske gulfkysten i august i fjor. Et fat brent-olje med levering i juni koster nå 71,84 dollar etter en oppgang på 0,53 prosent i dag.

Nyheter
Børs