Analytiker Gavin Strachan i det uavhengige analyseselskapet ODS Petrodata ser lyst på fremtiden for riggselskapene.- Det blir mangel på rigger innen alle segmenter, sier han i dag til fremmøtte investorer og selskaper på Paretos olje- og offshoreseminar, ifølge DN.En dypvannsrigg koster rundt 500-600 millioner dollar å bygge og redselen for å gå uten oppdrag er følgelig stor. Derfor legger riggselskapene i dag vekt på å ha en kompetent ledelse som er gode til å markedsføre og selge inn nye prosjekter.Ifølge analysebyrået ODS Petrodata skal man ikke bekymre seg over at det bestilles for mange rigger.Det vil mangle 33 jackuprigger og 23 semirigger i 2007, ifølge Strachan. Han baserer det delvis på at oppetiden til en rigg er kun 93 prosent. Syv prosent av tiden er riggen ute av produksjon på grunn av vedlikehold, nedetid og orkaner.- Antallet nybygg er ikke så stort, det blir ingen overbygging. Og ratene blir sterke fremover, på grunn av mangel på rigger, sier han ifølge avisen.
- Det som vil kunne forandre utsiktene for riggsektoren foruten en fundamental forandring i oljeprisen er uventede ting i verdensøkonomien som fører til at prognosene for energikonsum vil se annerledes ut, det kan være relaterte hendelser som vi ikke kan forutse i dag, men det fundamentale bildet slik som vi kan analysere det ser fremdeles veldig sterkt ut,