Seadrill meldte tidligere i dag at de harAvtalen, som går over ett år og har en opsjon på ett års forlengelse, vil gi en dagrate tilsvarende rundt 263.000 dollar.HegnarOnline tok kontakt med CFO Alf C. Torkildsen som sier seg fornøyd med raten og at Seadrill ikke tar mobiliseringskostnadene selv. Han vil ikke kommentere når opsjonsfristen for en eventuell forlengelse av kontrakten går ut.- Nei, vi tar ikke mobiliserngskostnadene, sier Torkildsen til HegnarOnline som ikke vil svare på når fristen for å forlenge kontrakten går ut.Jo tidligere Coogee må bestemme seg for om de vil forlenge kontrakten, jo lenger tid vil Seadrill ha til å markedsføre riggen dersom den skulle bli stående ledig.- Ratene reflekterer markedet og er veldig akseptabel i forhold til de kostnader og den situasjonen som i Australia i dag, sier Torkildsen.Tidligere i dag kunne HegnarOnline fortelle at Awilco Offshores Jack Up-rigg Wilcraft ble for et , også den i Australia.Operasjonskostnadene i Australia er rundt 20.000 dollar høyere pr dag enn i resten av verden. I tillegg er skattenivået på 30 prosent.DNB NOR Markets-analytiker Marin Huseby Karlsen skriver i en oppdatering at den sammenlignbare dagraten til Seadrills nye kontrakt vil ligge på 210.000 dollar dagen på grunn av høyere driftskostnader og høyere skattesats i Australia, ifølge TDN Finans.- Vi synes Eastern er et interessant selskap som vi bruker mye tid på og derfor vil vi nå ha en større eksponering til det markedet som selskapet henvender seg til. Vi er fra før representert i management-delen av selskapet og det vil ikke skape noen synergieffekter for oss. Kun en større eksponering mot Easterns marked, presiserer Torkildsen ovenfor HegnarOnline.Eastern Drilling fokuserer i dag først og fremst på sine to nedsenkbare rigger som er under konstruksjon. Hva selskapets CEO sa til HegnarOnline tidligere i dag kan du lese her.Seadrill-aksjen er så langt i dag ned 1,1 prosent, mens Eastern Drilling stiger 1,9 prosent.