Solskinn på gråværsdag på Oslo Børs

Solenergiselskapet REC har vært ute med et positivt resultatvarsel for Q3. Oljeprisen gikk noe tilbake, men Oslo Børs kunne likevel ta helg i positivt lende.

Energi

Hovedindeksen falt mot slutten av dagen, men tok seg noe opp før stengetid. Den endte tilslutt på 401,56 poeng, opp 0,42 prosent. Den er dermed tilbake over 400-nivået. Oljeprisen startet dagen med oppgang, men ved stengetider på børsen viser tallene rødt. Prisen på olje med levering i desember er ned med 0,36 prosent til 60,65 dollar fatet.Oljekamertatene Statoil og Hydro er opp i dag. Statoil stiger en prosent, mens Hydro stiger 0,3 prosent. DNO og PA Resources endte dagen i rødt.Solskinn på gråværsdag Solenergiselskapet REC har vært ute med et positivt resultatvarsel for Q3. Aksjen stod dermed for dagens store overraskelse og steg 8,8 prosent på Oslo Børs i dag.- REC leverer over all forventning. Det er ingen som har sett for seg slike tall. Vi snakker om en EBITDA-margin på 46 prosent, men vi vet enda ikke hvilke segmenter forskjellen kommer fra og det blir spennende å se på onsdag. Ellers er det noen one-offs i tallene, men de har ikke sagt hvor mye, sier analytiker Einar Kilde Evensen til HegnarOnline. Resten av intervjuet kan du lese her .Songa Offshore har inngått en intensjonsavtale for "Songa Dee" på to år. Aksjen stiger 2,2 prosent.Ellers finner vi Otrum, Hafslund, Stepstone og Bergesen Worldwide Offshore på vinnerlisten. Otrum stiger 8,7 prosent, mens de resterende er opp mellom 5,5 og 6,2 prosent.Blant taperne finner vi Inmeta på topp, selskapet faller 4 prosent og er tett fulgt av Photocure, Vizrt, Biotec og Altinex.4 enkeltaksjer Jan Petter Sissener trekker frem fire enkeltaksjer for HegnarOnlines lesere, som kan gå gode tider i møte. Hele artikkelen finner du her.- Det er fremdeles olje, og selektivt oil service. Spesielt Norsk Hydro, Fred. Olsen Energy, PGS og Schibsted, sier Jan Petter Sissener til HegnarOnline.Ellers ble det omsatt verdipapirer for 13,5 milliarder kroner. 85 aksjer endte opp, mens 62 aksjer måtte se rødt.Vi er tilbake med USA-kommentar imorgen. Ha en solfyllt helg.

Nyheter
Børs