Åpner for kullkraftverk i Norge

Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen (Sp) avviser ikke muligheten for kullkraftverk i Norge etter at Haugaland Kraft ønsker å bygge kullkraftverk ved gasskraftverket på Kårstø.

Energi

- Forutsatt CO2-håndtering og rensing av andre utslipp, ser jeg ikke noen prinsipiell forskjell på kull og gass, sier olje- og energiminister Odd Roger Enoksen. - Forutsatt CO2-håndtering og rensing av andre utslipp, ser jeg ikke noen prinsipiell forskjell på kull og gass, sier olje- og energiminister Odd Roger Enoksen. Kullkraftverket som Haugaland planlegger, må gjennom konsesjonsbehandling på samme måte som andre kraftverk. Enoksen sier til Aftenposten at den renseteknologien som regjeringen støtter, i prinsippet bør kunne brukes på kullkraft.På Stortinget er alle partiene positive til planene. Men SVs miljøpolitiske talskvinne Heidi Sørensen gjør det klart at kullkraftverket må rense opptil 90 prosent av utslippet. (©NTB)

Nyheter
Børs