Hydro i gang på Fram Øst

Olje- og gassproduksjonen har startet fra Fram Øst i Troll-området, opplyser operatør Norsk Hydro.

Energi

Olje- og gassproduksjonen har startet fra Fram Øst i Troll-området. Det nye området vil på toppnivå bidra til at oljeproduksjonen over den Hydro-opererte Troll C-plattformen øker med 50.000 fat per dag, fremgår det av en melding. Olje- og gassproduksjonen har startet fra Fram Øst i Troll-området. Det nye området vil på toppnivå bidra til at oljeproduksjonen over den Hydro-opererte Troll C-plattformen øker med 50.000 fat per dag, fremgår det av en melding. Produksjonen fra den første produksjonsbrønnen startet 30. oktober i henhold til timeplanen.Fram Øst er den andre feltutbyggingen som blir satt i produksjon i det løfterike området nord for Troll-feltet. Utbyggingen av infrastruktur for produksjon og transport på Fram Øst har kostet i alt 2,4 milliarder kroner.Rettighetshavere i Fram Øst (PL090)

  • Hydro (operatør) - 25 prosentHydro (operatør) - 25 prosent
  • ExxonMobil - 25 prosentExxonMobil - 25 prosent
  • Statoil - 20 prosentStatoil - 20 prosent
  • Idemistu - 15 prosentIdemistu - 15 prosent
  • Gaz de France - 15 prosentGaz de France - 15 prosent

Nyheter
Børs