Jakter gigant-reserver

Statoil posisjonerer seg for å slå kloa i så mye som mulig av de 15 milliarder fatene som det nye dypvannsområdet i Mexicogulfen kan inneholde.

Energi

Statoil blar opp 901 millioner dollar for Anadarkos andeler i to funn og ett leteprosjekt i området, skriver Finansavisen.- Denne avtalen passer utmerket inn i vår strategiske satsing i Mexicogulfen og bygger videre på vårt siste oppkjøp av andeler fra Plains, sier konsernsjef Helge Lund til avisen.Det er i områdene Greater Tahiti og Walker Ridge at Statoil nå satser for fullt. Selskapet har over 100 lisenser i det svært lovende Walker Ridge-området.Statoil må treffe på noe stort i Mexicogulfen for å nå sine målsettinger innenfor olje og gassproduksjon. Men Bjørn Inge Tønnessen i DnB NOR Markets tror selskapet vil lykkes.- Leteprogrammet i Statoil er veldig spennende de nærmeste månedene. Dette er den organiske veksten som vi forventer Statoil kommer til å gjøre det bedre på enn konkurrentene.

Nyheter
Børs