Ny oljeterminal i nord

Lukoil investerer i en ny oljeterminal i Barentshavet. Dette kan doble oljetransporten langs norskekysten.

Energi

Russlands største privateide oljeselskap Lukoil investerer i en ny oljeterminal på øya Varadej i Barentshavet. Dette kan doble oljetransporten langs norskekysten, melder Petro.no.Dagens oljeleveranser fra Nordvest-Russland omfatter i dag rundt 75 millioner fat per år. Lukoil investerer 4,5 milliarder norske kroner i terminalen som skal stå ferdig i løpet av 2008.Ifølge Bellona i Murmansk vil den nye oljeterminalen medføre økt økologisk risiko i Arktis.- Vi håper byggingen av terminalen og de tilknyttede oljeleveransene blir gjennomført i henhold til internasjonale og russisk standarder. Men dersom en foretar grundig inspeksjon av et hvilket som helst oljeprosjekt vil en finne overtredelser overalt, sier Nina Lesikhina, som er Bellonas prosjektkoordinator for energi til Petro.no.- Når det gjelder Varadej-terminalen har vi verken sett offentlige høringer eller miljømessige vurderinger foretatt av uavhengige eksperter, legger hun til.Terminalen vil få en kapasitet på 95 millioner fat olje per år og åpner for en ny transportrute fra provinsen Timan-Petsjora. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv