Selger dyrt, kjøper billig

Null nettoeksport hittil i år, men norske strømprodusenter vet å tjene penger.

Energi

Siden 13. januar har Norge solgt 6 TWh strøm for 2,5 milliarder, og kjøpt det samme tilbake for 2,31 milliarder kroner. Det viser beregninger VG har gjort. Siden 13. januar har Norge solgt 6 TWh strøm for 2,5 milliarder, og kjøpt det samme tilbake for 2,31 milliarder kroner. Det viser beregninger VG har gjort. Adm. dir. Steinar Bysveen i Energibedriftenes Landsforening sier dette viser at Norden har et system som fungerer.- Markedet prøver hele tiden å finne den billigste måten å skaffe seg kraft på. Vannkraftprodusentene har den fordelen at de kan flytte produksjonen på tidspunkt der strømmen er mest kostbar, og raskt stenge av. Dermed kan kranene skrus igjen om natten, når strømmen er billig, og åpnes igjen når strømmen er dyr om dagen, sier han.Bysveen hevder overfor avisen dette er positivt både for produsentene, samfunnet og forbrukerne.- Da får vi et system som produserer mest når behovet er størst, sier han til VG.

Nyheter
Næringsliv