Analytiker om Hydro/Statoil

Analytiker kommenterer Hydros nedskrivninger i Mexicogulfen samt Statoils "gjeldssjokk" som følger.

Energi

Norsk Hydro opplyser mandag at fjerde kvartal vil bli belastet med nedskrivninger på 710 millioner dollar før skatt i Mexicogulfen, hvorav det meste av nedskrivningen knytter seg til Front Runner-prosjektet. Statoils rentebærende gjeld ved utgangen av 2006 heves dessuten til 24-25 milliarder kroner mot tidligere anslag på 14,3 milliarder kroner.- Hovedinntrykket er at dette er relativt nøytralt. Statoils justering av rentebærende gjeld skyldes endringer i arbeidskapital og har derfor relativt liten betydning, sier analytiker Kjetil Bakken i Fondsfinans ifølge Reuters. - Det samme kan man si om Hydros nedskrivninger i Mexicogulfen. Problemene som gjenspeiler seg i dagens nedskrivning har vært kjent. Dermed har den liten effekt, fortsetter Bakken.Hydro-aksjen trosser meldingen om milliardnedskrivning og stiger 1,01 prosent til 201 kroner kl. 13.09 i dag. Statoil er opp 0,45 prosent til 166,50 kroner.

Nyheter
Børs