Melkøya-uhell granskes

Petroleumstilsynet gransker uhell på Melkøya.

Energi

Liv kunne ha gått tapt da en betongvegg raste over en gassflaske på Melkøya tirsdag ettermiddag. Petroleumstilsynet skal nå granske uhellet.- Vi skal granske uhellet for å finne ut hvorfor og hvordan det kunne skje. Hendelsen hadde et svært stort ulykkespotensial. Folk kunne ha vært i livsfare hvis gassbeholderen hadde eksplodert, sier pressetalskvinne i Petroleumstilsynet, Inger Anda, til NTB.Rundt 1.700 mennesker ble evakuert fra anlegget på Melkøya ved Hammerfest da en brannvegg i betong raste over og ødela en acetylenbeholder tirsdag ettermiddag. Ingen ble skadd, og evakueringen gikk problemfritt.Tilsynet kommer også til å se nærmere på krisehåndteringen etter at uhellet hadde skjedd. Den eksplosjonsfarlige gassbeholderen ble dumpet i sjøen for å bli avkjølt.Statoil, som er operatør på Melkøya, skal selv iverksette en intern gransking av hendelsen. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv