Det ble en dårlig ukestart for Oslo Børs. Hovedindeksen sluttet ned 1,25 prosent til 464,42 poeng.Hovedårsaken finner vi nok en gang i oljeprisen. Den har falt kraftig etter at børsen stengte fredag.
Siste: Klokken 19.35 ble Brent-olje for mars-levering solgt for 56,39 dollar per fat. Det er ned 4,4 prosent i dag!
Det som skjer er for det første at Saudi-Arabias oljeminister, Ali al-Naimi, i følge Wall Street Journal i dag uttalte at OPEC kanskje ikke trenger å kutte oljeproduksjonen ytterligere. I skal det ha blitt uttalt til raffinierier i Asia at de kan forventet mer olje i mars. Kuttet skulle tilsvare et kutt til raffinier i Asia på 14 prosent. Nå sies det at det bare blir på 7 prosent.I 16.30-tiden fredag lå Brent-olje for levering i mars på rundt 59,25 dollar fatet. Nå ligger den på 57,53 dollar fatet, ned solide 1,72 dollar.Nedgangen i dag er på 2,5 prosent.I New York er WTI-olje for levering i mars sist omsatt for 58,84 dollar fatet, og det tilsvarer et fall på 1,05 dollar per fat i dag.