Statoil vil i løpet av et par dager ha fått tilbakemelding fra de øvrige lisenshaverne på Snøhvit om det likevel skal undersøkes om oljeressursene på feltet skal utvinnes. Statoil vil i løpet av et par dager ha fått tilbakemelding fra de øvrige lisenshaverne på Snøhvit om det likevel skal undersøkes om oljeressursene på feltet skal utvinnes. Da Statoil og Petoro den 10. januar ble nedstemt i lisensstyret på å bore en ny avgrensningsbrønn og gjennomføre nye markedsundersøkelser, vakte det en heftig debatt. Både fra politikere, fagbevegelse og nordnorsk leverandørindustri kom et massivt krav om også å ta ut oljereservene på Snøhvit.
Snarlig svar
- Vi har vært i dialog med både Olje- og energidepartementet og Oljedirektoratet. I denne prosessen har vi nå blitt enige med de øvrige lisenspartnerne om å vurdere saken på nytt. I midten av uka vil vi få svar fra de øvrige partnerne, sier informasjonsdirektør Jone Stangeland i Statoil til NTB.I tillegg til Statoil (33,53 prosent) og Petoro (30 prosent), er også Total (18,40 prosent), Gaz de France (12 prosent), Hess Norge (3,26 prosent) og RWE-Dea (2,8 prosent) lisenspartnere på Snøhvit. Minst tre av partnerne må være enige før man kan gå videre med oljesonen. (NTB)