FN-diplomater har klart å bli enige om nye sanksjoner mot Iran, og utkastet til resolusjon skal nå drøftes av de 15 medlemslandene i Sikkerhetsrådet.Ambassadørene fra de fem faste medlemsland i Sikkerhetsrådet - USA, Storbritannia, Frankrike, Russland og Kina - ble sammen med FN-ambassadøren fra Tyskland onsdag kveld enige om et knippe straffereaksjoner mot Iran.En avstemning over en Iran-resolusjon kan tidligst finne sted neste uke.Det er ventet at diskusjonene i det samlede sikkerhetsråd vil ta til i løpet av torsdag etter at vetolandenes regjeringer først har godkjent resolusjonsteksten, blir det opplyst ved FN-hovedkvarteret i New York, ifølge nettsidene til kringkastingsselskapet
BBCIran avviser
.Irans president Mahmoud Ahmadinejad avviser FN-sanksjoner og sier de ikke er verdt papiret de er skrevet på. - Iran vil ikke innstille arbeidet med atomprogrammet selv om FN kommer med et intetsigende sanksjonsforslag, sier han ifølge nyhetsbyrået Reuters.Ahmadinejad benyttet en tale i Teheran torsdag til å latterliggjøre sanksjonspakken.- Hva er målet med slike resolusjonene, når vi likevel behersker teknikken med å fremstille kjernefysisk brennstoff? var hans spørsmål til folkemengden i sentrum av Teheran.- Hvis alle vestlige land samler seg og i tillegg påkaller forfedrene fra helvete, så vil de ikke få noen mulighet til å stanse Iran, sa en selvsikker president Ahmadinejad.(©NTB)