Avdelingsdirektør Arild Hammer i DSB viser til at det i fjor var flere strømbrudd ved sykehus der nødstrømmen ikke virket. - Vi frykter at liv kan gå tapt, sier Hammer til Dagsavisen. Avdelingsdirektør Arild Hammer i DSB viser til at det i fjor var flere strømbrudd ved sykehus der nødstrømmen ikke virket. - Vi frykter at liv kan gå tapt, sier Hammer til Dagsavisen. Ifølge DSB mangler flere store sykehus nødaggregater som kan opprettholde kritisk drift ved strømbrudd. En del medisinsk utstyr kan fortsette på batteri i begrenset tid hvis strømmen går, men dette er ikke nok, mener Hammer.- Flere sykehus unnlater å kjøpe større nødaggregater av budsjettgrunner, sier han.DSB er særlig bekymret for strømsikkerheten ved eldre sykehus, samtidig som det benyttes høyteknologisk utstyr.- Sykehusene har bygninger fra 50- og 60-tallet der strømnettet ikke er beregnet for den type belastning som så mye moderne utstyr krever, sier Hammer. (©NTB)