Sjefen for Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA), Mohamed ElBaradei, sier den historiske reisen til Nord-Korea var nyttig.- Vi fikk renset luften og åpnet døren for normale forbindelser, sier IAEA-sjefen.ElBaradei forlot Pyongyang én dag tidligere enn planlagt etter at han ikke fikk møte Nord-Koreas sjefforhandler Kim Kye-gwan onsdag, opplyste kilder til det tyske nyhetsbyrået DPA.ElBaradei hadde onsdag i stedet samtaler med en annen viseutenriksminister, Kim Yong-dae.- Nord-Korea stiller seg positive til igjen å bli medlem av IAEA, sa ElBaradei på en pressekonferanse i Beijing onsdag.- Det er i Nord-Koreas interesse å normalisere forbindelsene med IAEA, la han til.Ifølge IAEA-sjefen forplikter Nord-Korea seg fortsatt til å overholde avtalen som ble forhandlet fram i midten av februar. Men Nord-Korea setter som betingelse at de økonomiske straffetiltakene mot landet blir opphevet, noe USA forsikrer vil skje.(©NTB)