Trondheim Energiverk (TEV) - som eies av Statkraft - har tatt initiativ til en sammenslåing med TrønderEnergi Nett, kraftsalgsvirksomheten i TrønderEnergi Kraft, Orkdal Energi og Malvik Everk.- Dette kan skje gjennom fusjon av virksomhetene eller som aksjesalg til TEV, heter det i en pressemelding der planen blir presentert.TrønderEnergi, som er størst av selskapenes som omfattes av invitasjonen fra TEV, eier distribusjonsnettet i ni kommuner i Sør-Trøndelag, og har i tillegg kraftproduksjon i 18 kraftverk. TrønderEnergi eies i dag av 20 kommuner i Sør-Trøndelag og Nordmøre Energiverk.
- Relativt avventende
Informasjonssjef Ole Jørgen Frostad i TrønderEnergi sier til NTB at hans selskap er «relativt avventende».- Vi vil bruke tid til å vurdere dette internt. Det bryter med den strategi vårt styre og vår generalforsamling hittil har fulgt. Hvis dette skjer, vil TrønderEnergi-konsernet være en saga blott, sier Frostad.Orkdal Energi og Malvik Everk er kommunale kraftselskaper, som er heleid av henholdsvis Orkdal og Malvik kommuner. Representanter for disse eierne var tirsdag ettermiddag ikke tilgjengelige for kommentar. (©NTB)