Vil doble prisen på strøm og bensin

Norge er blitt en miljøsinke i EU, mener Umoe-direktør Jens Ulltveit-Moe.

Han ber den norske regjeringen ga foran og vedta ubehagelige miljøtiltak, for eksempel en dobling av strømprisen.- Regjeringen er redd for å bli upopulær, sier den tidligere NHO-direktøren Ulltveit-Moe til NRK.Flere næringslivstopper mener klimapolitikken til regjeringen er puslete. Investor og Kapital-redaktør Trygve Hegnar sier til NRK at regjeringen leker miljøkrigere. Han tar til orde for en dobling av bensin- og flyprisene. Jens Ulltveit-Moe mener strømprisen må opp.- Det er ikke mulig å møte denne trusselen uten tiltak som er ubehagelige. Vi sløser med elektrisiteten i Norge. Elprisen burde også dobles, sier Ulltveit-Moe.Også Umoe-direktøren refser miljøengasjementet til norske politikere.- Vi ser initiativene i Tyskland og England der konservative politikere kjører vesentlig hardere enn vi gjør i Norge. Norge er paradoksalt nok blitt en miljøsinke i forhold til EU. (©NTB)