Ferd inn i oljeservice

En investeringsgruppe ledet av Ferd Private Equity Fund II kjøper oljeserviceselskapet Aibel Limited for 900 millioner dollar.

Energi

Kjøpet skal være det største som er gjort i regi av et norskbasert investeringsfond, skriver Aibel i en pressemelding.Aibel driver med drift, vedlikehold og modifikasjoner på norsk sokkel. Selskapet har hovedkontor i Norge og virksomhet i 16 land.Aibel er representert på alle kontinent med vel 7.000 ansatte og en årsomsetning på rundt 9 milliarder kroner.Ferd Private Equity Fund II vil bli den største aksjonæren med kontrollerendeinteresser i Aibel. Ferd AS, med tobakksarvingen Johan H. Andresen i spissen, er største investor i fondet og vil i tillegg bli nest største aksjonær i Aibel.Ferd Private Equity Fund består av to investeringsfond med til sammen 6,25 milliarder kroner i kommittert kapital.Selger er et annet privat investeringsselskap bestående av Candover, 3i og J.P. Morgan Partners LLC. Kjøpet må godkjennes av norsk konkurransemyndigheter. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv