Analytiker Anne Gjøen om Shtokman-avtale

- Det blir nesten som et rykte å regne. Og jeg tror markedet er veldig lite klar til å reagere på rykter denne gangen, sier analytiker Anne Gjøen

Statoil- og Hydro-aksjen steg kraftig i går, men analytikere DN har vært i kontakt med er usikre på betydningen av Shtokman-avtalen for de to selskapene. Statoil- og Hydro-aksjen steg kraftig i går, men analytikere DN har vært i kontakt med er usikre på betydningen av Shtokman-avtalen for de to selskapene. Ifølge analytiker Anne Gjøen i Kaupthing gjør stadige kuvendinger fra russisk hold det mindre attraktivt å handle på slike nyheter.- Det er mange kontraktuelle forhold som må avklares før man får et godt innblikk i hva denne avtalen faktisk betyr. Dessuten er dette et prosjekt som skal produsere gass i 50 år. Nåverdien er med andre ord ikke så stor. I tillegg er det kommet så mange kontrameldinger tidligere at man ikke skal bli overrasket dersom det kommer en annen versjon om noen dager. Det blir nesten som et rykte å regne. Og jeg tror markedet er veldig lite klar til å reagere på rykter denne gangen, sier Gjøen.Ifølge analytikeren kan imidlertid avtalen være positiv for Statoil og Hydro.