Analytiker om DNO-advarsel

Irakisk parti advarer DNO på det sterkeste. Arild Nodland i analyseselskapet Bergen Risk Solutions er ikke overrasket.

Det irakske Baath-partiet er ute med en Det irakske Baath-partiet er ute med en advarsel spesielt rettet mot DNO i forbindelse med selskapets boring i det kurdiske Nord-Irak. spesielt rettet mot DNO i forbindelse med selskapets boring i det kurdiske Nord-Irak. Irak-kjenner Arild Nodland i analyseselskapet Bergen Risk Solutions er ikke overrasket over utspillet.- Dette er et innspill i et realpolitisk spill om kontroll over ressursene. I den kampen brukes utrolig giftig retorikk, sier han til DN.Ifølge Nodland tar sunniene i bruk alle politiske og retoriske midler for å hindre at den foreslåtte oljelovgivningen innføres. Det er også fare for voldelige aksjoner:- Det ligger et ikke ubetydelig ressurspotensial her, sier den tidligere etterretningsoffiseren,DNO har tatt store sjanser, mener Nodland.