Analytikere om StatoilHydro

- I 2008 og 2009 vil StatoilHydro få en kraftig oppgang på norsk sokkel. Deretter har de en utfordring, sier oljeanalytiker John A. Olaisen.

Det internasjonale energibyråets (IEA) har kommet med dystre prognoser for norsk sokkel. Byrået spår fallende oljeproduksjon frem mot 2012. StatoilHydro kan få store problemer med å nå sine langsiktige produksjonsmål. Statoil-sjef Helge Lund har uttalt et mål om å opprettholde den totale produksjonen på norsk sokkel omtrent på 2004-nivå frem til 2015. Det internasjonale energibyråets (IEA) har kommet med dystre prognoser for norsk sokkel. Byrået spår fallende oljeproduksjon frem mot 2012. StatoilHydro kan få store problemer med å nå sine langsiktige produksjonsmål. Statoil-sjef Helge Lund har uttalt et mål om å opprettholde den totale produksjonen på norsk sokkel omtrent på 2004-nivå frem til 2015. - Det høres ekstremt ambisiøst ut, sier oljeanalytiker John A. Olaisen i Carnegie til DN.- I 2008 og 2009 vil StatoilHydro få en kraftig oppgang på norsk sokkel. Deretter har de en utfordring, sier Olaisen.Analytiker Oddvar Bjørgan i ABG Sundal Collier tviler på om IEA har mer greie på norske forhold enn Oljedirektoratet. Ifølge avisen vil han ikke være like bastant som Olaisen når det gjelder 2015-målene.