Gir løyve til Steindøla Kraft AS

Norges vassdrags-og energidirektorat (NVE) har gitt Steindøla Kraft AS løyve til å bygge Steindøla kraftverk i Stryn kommune.

Energi

Kraftverket får en årlig produksjon på 7 GWh og skal gi strøm til om lag 350 husstander. Steindøla kraftverk vil ha et fall på 275 meter over en strekning på 1.000 meter, opplyser NVE i en pressemelding. Kraftverket får en årlig produksjon på 7 GWh og skal gi strøm til om lag 350 husstander. Steindøla kraftverk vil ha et fall på 275 meter over en strekning på 1.000 meter, opplyser NVE i en pressemelding. - Et slikt småkraftverk er til stor verdi for kommunen, i form av skatteinntekter, bosetning også videre. Det kan ta opptil fem år før byggeprosessen starter, sier avdelingsingeniør i NVE Kari-Anne Fange til NTB.Av hensyn til landskapsopplevelser og det biologiske livet i elva er det fastsatt en minstevassføring i Steindøla på 160 1/s i perioden 1. mai til 30. september.NVE mener fordelene ved utbygging av kraftverket er større enn ulempene for allmenne og private interesser. (©NTB)

Nyheter
Børs