Høyeste oljepris på 11 måneder

Prisen på Brent-olje er oppe i over 76 dollar fatet.

Oljeprisen faller litt tilbake etter å ha steget i går kveld. Nå går Brent-olje for levering i august for 76,28 dollar fatet, ned 12 cent. Ved børsslutt i Oslo i går var prisen 75,84 dollar fatet. Oljeprisen faller litt tilbake etter å ha steget i går kveld. Nå går Brent-olje for levering i august for 76,28 dollar fatet, ned 12 cent. Ved børsslutt i Oslo i går var prisen 75,84 dollar fatet. Prisen er på det høyeste nivået på 11 måneder. Ifølge TDN Finans steg prisen i går, ledet av bensinprisene, på bekymring for nye raffineriproblemer. WTI-frontkontrakten var oppe i over 73 dollar fatet. BP skal ha stengt en av de tre enhetene på sitt raffineri i Whiting i Indiana.- Vi er i en situasjon hvor man forsøker å pumpe opp så mye som mulig, så disse ikke-planlagte stansene skjer som følge av det. Dette påvirker markedet, og mange tradere regner med at det kan bli mer av dette etter hvert som andre enheter øker kjøringen for å forsøke å kompensere bortfallet, sier økonom Gerard Burg i National Australia Bank.