- Ikke bare sprø professorer

"Dommedagsprofetien" Peak oil får stadig bredere støtte. Det er ikke bare "sprø" professorer som snakker om teorien lenger.

Om få år kan verden stå overfor en energikrise hvor oljeprisene presses skyhøyt, før oljen etterhvert tar slutt. Om få år kan verden stå overfor en energikrise hvor oljeprisene presses skyhøyt, før oljen etterhvert tar slutt. - Den globale produksjon av råolje peaket i mai 2005 og i dag ligger vi mer enn én million fat om dagen lavere. Vi bruker samtidig tre ganger mer olje enn vi finner, sier Aage Figenschou, styremedlem i Simmons & Co. International i Houston, til DN Energi.Avisen slår fast at "dommedagsprofetien" Peak oil får stadig mer støtte.- Det skjer interessante ting nå. Diskusjonen om peak oil har gått fra å være noe bare sprø professorer tok opp, til å bli noe man snakker om i toneangivende miljøer, sier Figenschou.