Jobber for å renske opp oljesøl på Ibiza

Arbeidet for å renske opp oljesølet på den spanske ferieøya Ibiza fortsetter. Samtidig forsøker myndighetene å forhindre at oljen når nye strender.

- Vi forsøker å forhindre at forurensingen når strendene i naturreservatet, sier miljøminister Cristina Narbona. Naturreservatet innbefatter både land- og sjøområder i nærheten av stedet hvor lasteskipet «Don Pedro» sank onsdag. Det 145 meter lange skipet hadde med seg 100 tonn dieselolje og 50 tonn bensin da det gikk på et skjær og sank. - Vi forsøker å forhindre at forurensingen når strendene i naturreservatet, sier miljøminister Cristina Narbona. Naturreservatet innbefatter både land- og sjøområder i nærheten av stedet hvor lasteskipet «Don Pedro» sank onsdag. Det 145 meter lange skipet hadde med seg 100 tonn dieselolje og 50 tonn bensin da det gikk på et skjær og sank. - Vi har lagt ut så mange absorberende lenser som mulig, sa Narbona i det et lite oljeflak fortsatte å drive i retning av parkområdet på Ses Salines på sørsiden av øya. Tre strender på øya er allerede blitt stengt på grunn av oljesøl.Myndighetene på øya understreker at bare en liten del av kystlinjen er berørt og at situasjonen er «fullstendig normal» på øyas 53 andre strender. - Det er ingen grunn til å avlyse besøk eller bestillinger til Ibiza. Turister som allerede er her, trenger heller ikke å bekymre seg, sier lokale myndigheter. (©NTB)