Oljeprisen mot 75 dollar

Uro i Nigeria sender oljeprisen mot 75 dollar fatet.

Energi

Klokken 16.30 slapp amerikanske myndigheter tall for råoljelagrene i forrige uke. Disse økte overraskende, noe som umiddelbart sendte oljeprisen nedover. Rett før tallene ble sluppet ble Brent-olje for levering i august omsatt for 74,15 dollar fatet, opp 1,10 dollar (1,5 prosent). Prisen falt fort ned i 73,84 dollar fatet. Klokken 16.30 slapp amerikanske myndigheter tall for råoljelagrene i forrige uke. Disse økte overraskende, noe som umiddelbart sendte oljeprisen nedover. Rett før tallene ble sluppet ble Brent-olje for levering i august omsatt for 74,15 dollar fatet, opp 1,10 dollar (1,5 prosent). Prisen falt fort ned i 73,84 dollar fatet. I løpet av kvelden har imidlertid prisen steget rundt én dollar fatet, noe som betyr at oljen nå koster 74,87 dollar fatet.Bakgrunnen for oppturen skal ifølge Reuters være vold og uro i Nigeria, noe som skaper frykt for leveringssikkerheten. En opprørsgruppe skal ha brutt en våpenhvile gjennom et angrep på en Shell-rigg. Dessuten skal en britisk jente på tre år ha blitt kidnappet på vei til skolen i e oljebyen Port Harcourt.

Nyheter
Børs