- Regjeringen farer med løgn og fanteri

Høyre og Frp mener regjeringen lyver, og ber om at de potensielle partnerne i et klimapolitisk forlik blir behandlet med respekt.

Energi

- Regjeringen bør behandle sine partnere seriøst og med respekt i stedet for å komme med løgn og fanteri, sier Frps klimapolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen til Aftenposten. - Regjeringen bør behandle sine partnere seriøst og med respekt i stedet for å komme med løgn og fanteri, sier Frps klimapolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen til Aftenposten. Også Høyre-leder Erna Solberg er oppgitt over Aps klimapolitiske talskvinne Karin Yrvin som tirsdag forlangte at Høyre og Frp skrinlegger sine hjertesaker som skattelette og lavere bilavgifter hvis noe klimaforlik skal komme på tale.- Noe av det mest sølete utspillet jeg har sett. Hvis dette er regjeringens invitt til klimaforlik, får de problemer, sier Solberg som mener et klimaforlik krever en langt sterkere satsing på fornybar energi og forskning og utvikling. Dersom utspillet til Yrvin er klarert, mener Solberg utspillet vitner om at regjeringspartiene egentlig ikke ønsker et klimaforlik.- Karin Yrvins oppførsel er den største garantisten mot forlik. Hvis dette er oppførselen opposisjonspartier kan forvente av regjeringen i noen forhandling, kan du bare glemme det, sier Solvik-Olsen. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv