Spår oljefall for Norge

Det internasjonale energibyrået IEA tror ikke på Norges offisielle prognoser for oljeproduksjon. Byrået betegner Norge som en taper blant oljelandene.

IEA anslår at den norske produksjonen vil falle opp mot 4 prosent årlig fremover, skriver Dagens Næringsliv.Byrået spår at Norges produksjon for 2007 av olje, kondensater og NGL (flytende gass) vil ende på 2,5 millioner fat per dag. Det er lavere enn de sterkt nedjusterte prognosene Oljedirektoratet kom med i januar på 2,6 millioner fat - mot tidligere anslått 3 millioner fat.Den norske produksjonen vil så falle fra 2,25 millioner fat dagen i 2009 til 2,05 millioner fat daglig i 2012, ifølge OECD-organisasjonen. Oljedirektoratets prognoser fra januar i år ligger 25 prosent høyere.- Dette er tall som ligger betydelig lavere enn våre hjemlige prognoser, sier Oljedirektoratets talsmann Johannes Kjøde til DN.Da rapporten ble frigitt mandag, skvatt oljeprisen opp mot fjorårets rekordnivå. Et fat nordsjøolje ble mandag ettermiddag solgt for 77,18 dollar. (©NTB)