SV vil trekke oljefondet ut av skatteparadiser

SV mener det er uetisk å investere i skatteparadiser, og vil gå inn for at Oljefondet skal trekkes tilbake fra slike land.

SV-leder Kristin Halvorsen vil som finansminister ikke forskuttere diskusjonen om de nye etiske retningslinjene for Oljefondet.Partiets mediekontakt for SV's stortingsgruppe, Lena Jensen, bekrefter at SVs stortingsgruppe gir sin tilslutning til Sosialistisk Ungdoms leder Kirsti Bergstø, melder Aftenposten.- Oljefondet investerer i dag der det gir mest fortjeneste, for eksempel i selskaper i skatteparadiser. Det er virksomhet som Norge ikke kan identifisere seg politisk med. Det er åpenbart at man må endre retningslinjene i henhold til offisiell norsk politikk, sier Bergstø til Aftenposten.Dette utspiller et SV enig i.- Men det er viktig at man bruker tid på å finne gode ordninger som fungerer bra, legger Lena Jensen til.SV-politikerne får støtte fra de andre rødgrønne ungdomspartiene, men de er uenige om tidsperspektivet.Jensen har god tro på at det skal la seg gjøre å få med seg regjeringskameratene i Ap og Senterpartiet, og kanskje også flere partier, på et godt formulert vedtak mot oljepengeinvesteringer i skatteparadis. (©NTB)