Analytiker: DNOs eierdeler i Irak ser ut til å være meget verdifulle

- Det har vært mye snakk om at DNO er et mulig oppkjøpsobjekt, sier analytiker Alex Munton. Eiendelene i Irak er meget verdifulle, mener han.

Energi

Når Irak godkjenner en ny oljelov vil de små oljeselskapene som tok risikoen med å starte opp tidlig i landet, til tross for usikkerheten og det juridiske rammeverket, bli oppkjøpskandidater, melder Reuters. De mest attraktive oppkjøpsmålene finnes i den kurdiske regionen. Når Irak godkjenner en ny oljelov vil de små oljeselskapene som tok risikoen med å starte opp tidlig i landet, til tross for usikkerheten og det juridiske rammeverket, bli oppkjøpskandidater, melder Reuters. De mest attraktive oppkjøpsmålene finnes i den kurdiske regionen. - Det var en høyrisiko-strategi for noen av disse små selskapene å involvere seg i Irak, sier en London-basert energianalytiker til nyhetsbyrået.Norske DNO produserer allerede fra Tawke-feltet i den kurdiske delen av Irak. DNO har allerede i flere måneder blitt sett på som en mulig oppkjøpskandidat.- Det har vært mye snakk om at DNO er et mulig oppkjøpsobjekt, sier analytiker Alex Munton ved Wood Mackenzie.- Eiendelene de har i Irak ser ut til å være meget verdifulle, sier han.WesternZagros, som er en del av canadiske Western Oil Sands Inc, er også et oppkjøpsobjekt.

Nyheter
Børs