Bellona anmelder Oljedirektoratet

Bellona politianmeldte fredag Oljedirektoratet for støyforurensing etter seismikkskyting utenfor Vesterålen og Lofoten.

Scanpix / Scanpix
Energi

Organisasjonen mener direktoratet ikke søkte om tillatelse. Leder i Bellona, Frederic Hauge, mener Oljedirektoratet sitter med bukten og begge endene i denne saken. Organisasjonen mener direktoratet ikke søkte om tillatelse. Leder i Bellona, Frederic Hauge, mener Oljedirektoratet sitter med bukten og begge endene i denne saken. - Oljedirektoratet utfører seismikkskytingen, søker hos seg selv og kontrollerer seg selv. Det er ikke snakk om «bukken og havresekken», men «selen og laksemerden». Vi har anmeldt Oljedirektoratet fordi de er pliktige å søke Statens forurensingstilsyn om tillatelse, noe de ikke har gjort, sier Hauge til NTB.Han mener seismikkskytingen utenfor Vesterålen og Lofoten var ett av flere tilfeller der Oljedirektoratet har brutt reglene, og at denne hendelsen var såpass alvorlig at en politianmeldelse var nødvendig.- Dette er uholdbart og ikke en akseptabel oppførsel for et direktorat. Det er ingen vitenskapelige undersøkelser om de biologiske konsekvensene, blant annet fordi direktoratet har varslet for sent om at denne aktiviteten skal skje. Det ser ut som direktoratet ikke bryr seg om regelverket, og utviser en arroganse som er uhørt for en etat, sier han. (©NTB)

Nyheter
Børs