Historisk dag på Melkøya: Første gass mottatt fra Snøhvit

Prosessanlegget Hammerfest LNG på Melkøya mottok første gass fra Snøhvit-feltet i dag.

Energi

Etter vel fem års bygging er anlegget på Melkøya snart klart til å produsere LNG, fremgår det av en melding fra Statoil. Anlegget skal separere brønnstrømmen fra Snøhvit og omdanne gassen til LNG. Etter vel fem års bygging er anlegget på Melkøya snart klart til å produsere LNG, fremgår det av en melding fra Statoil. Anlegget skal separere brønnstrømmen fra Snøhvit og omdanne gassen til LNG. Tidligere har gass vært tatt inn fra feltet til væskefangeren - det første behandlingspunktet i prosessanlegget - men dette er første gang gass har vært tatt inn gjennom hele anlegget.- Dette er en stor merkedag etter mange års arbeid og forberedelser. Nå har vi noen hektiske uker foran oss for å justere inn prosessanlegget til å produsere LNG, sier direktør Geir Pettersen i Tromsøflaket, Statoils resultatområde som omfatter Snøhvit.Statoil er operatør for utbygging og drift av Snøhvit med en andel på 33,53 prosent. De andre rettighetshaverne er Petoro (30,00), Total E&P Norge (18,40), Gaz de France (12,00), Amerada Hess Norge (3,26) og RWE Dea Norge (2,81).

Nyheter
Næringsliv