Hydro dobler investering

Norsk Hydro dobler investeringen i tynnfilm-solceller.

Energi

Hydro investerer nye 62 millioner kroner i solenergiselskapet Ascent Solar, som skal produsere supertynne og fleksible solcellemoduler, opplyses det i en melding. Hydro gikk i mars i år inn med 56 millioner kroner og har dermed til sammen investert 118 millioner kroner i det Colorado-baserte tynnfilmselskapet. Hydro investerer nye 62 millioner kroner i solenergiselskapet Ascent Solar, som skal produsere supertynne og fleksible solcellemoduler, opplyses det i en melding. Hydro gikk i mars i år inn med 56 millioner kroner og har dermed til sammen investert 118 millioner kroner i det Colorado-baserte tynnfilmselskapet. - Ascent har utviklet en spennende og framtidsrettet solcelleteknolog, og vi tror det vil være et stort marked for deres solceller. De supertynne og fleksible solcellemodulene går godt sammen med Hydros satsing på bygningssystemer, og vi ser fram til et fortsatt fruktbart partnerskap med Ascent, sier Einar Glomnes, som leder Hydros satsing innenfor solenergi.Hydro er også medeier i Norsun, som skal produsere monokrystallinske silisiumskiver til solceller. Norsuns grunnlegger Alf Bjørseth la i juni i år ned grunnsteinen for fabrikken som skal stå klar i løpet av april 2008. Fabrikken skal ligge i Årdal.

Nyheter
Næringsliv