Haga: - Oljeprisen nær toppen

Rådgiver Svein Haga ser begrenset oppside for oljeprisen i denne fasen.

Energi

Den amerikanske sentralbanken overrasket markedet da renten ble kuttet 50 rentepunkter til 4,75 prosent under gårsdagens møte. Det satte fart i aksjemarkedet, såvel som oljeprisen. Sistnevnte var på det høyeste oppe i 82,38 dollar fatet i New York.HegnarOnline har spurt rådgiver Svein Haga om hva han mener om den videre utvikling for den rekordsterke oljeprisen.- Det er velding mye finansielle penger her, og dollarfallet hjelper alle råvarepriser. Jeg tror ikke OPEC vil la oljeprisen ligge lenge over 80 dollar fatet før produksjonsøkninger kommer. OPEC sier det er produsert nok olje i forhold til verdens forbruk, og de vil ikke medvirke til lageroppbygging i vesten. Jeg tror vi er nær toppen i denne fasen, sier Haga.I London blir Nordsjøoljen med levering i november omsatt for 78,04 dollar fatet etter en oppgang på 0,58 i ettermiddag.Mer om hvordan Svein Haga vurderer kredittkrisen finner du her.

Nyheter
Børs