Analytiker: - Lovende

Analytiker Martin Mølsæter i First Securities er positiv til Pertras lisenskjøp i Nordsjøen.

Publisert 9. okt. 2007 kl. 08.10
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 06.19
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 134 ord
Scanpix / Scanpix
I går ble det kjent at Pertra ASA kjøper en 25 prosent andel av lisensen PL 027D fra ExxonMobil. Pertra overtar også en andel av borekostnadene. I går ble det kjent at Pertra ASA kjøper en 25 prosent andel av lisensen PL 027D fra ExxonMobil. Pertra overtar også en andel av borekostnadene. Analytiker Martin Mølsæter i First Securities mener Pertras inntreden i en ny lisens i Nordsjøen er lovende.- Revus gjorde en tilsvarende avtale med ExxonMobil da de overtok 25 prosent av Astero letebrønn. Det var en fulltreffer, og Revus andel i dag er verdt flere hundre millioner kroner. I så måte har jeg mer tro på Pertras vurderinger her enn jeg har på ExxonMobils, sier Mølsæter til DN.Ifølge analytikeren er det imidlertid for tidlig å vurdere fordi man ikke vet nok om prospektstørrelsen.