Analytiker om DNO

Analytiker Gunnar Holen i CAR mener meldinger om høyere konfliktnivå i irakisk Kurdistan tynger DNO-aksjen.

Publisert 11. okt. 2007 kl. 15.48
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 06.22
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 229 ord
Det eneste oljeselskapet som faller tilbake på Oslo Børs i dag er DNO. Nedturen er på 1,2 prosent til 11,35 kroner. Selskapet har betydelige interesser i irakisk Kurdistan, hvor konfliktnivået øker. Bekymrede irakiske ledere oppfordrer ifølge Washington Post til ro etter eskaleringen av konfliktnivået Det eneste oljeselskapet som faller tilbake på Oslo Børs i dag er DNO. Nedturen er på 1,2 prosent til 11,35 kroner. Selskapet har betydelige interesser i irakisk Kurdistan, hvor konfliktnivået øker. Bekymrede irakiske ledere oppfordrer ifølge Washington Post til ro etter eskaleringen av konfliktnivået - Meldingene om høyere konfliktnivå begynte å tikke inn i går, men kurseffekten ser først ut til å komme i dag. Meldingene skaper større usikkerhet, jeg kjenner ikke til noe annet som skulle tynge aksjen, sier analytiker Gunnar Holen i CAR til TDN Finans.Konsernsjef Helge Eide i DNO vil ikke spekulere i betydningen av meldingene rundt konflikten de seneste dagene.- Det som er viktig for oss å få frem er at konflikten ikke har påvirket våre operasjoner tidligere og gjør det heller ikke i dag. Vi har våre tre rigger i operasjon og aktiviteten går etter den planen som vi la frem ved resultatpresentasjonen for andre kvartal. Når det gjelder muligheten for eksport innen utgangen av november sa vi at det forutsatte nødvendige godkjenninger i oktober, så det får vi komme tilbake til ved neste oppdatering, sier han til TDN Finans.