Gasskraftverket bygges på Tjeldbergodden i Møre og Romsdal og skal stå klart til drift ved årsskiftet.- Tidsplanen skal holde, sier ansvarlig for samfunnskontakt i Statnett, Knut Lockert til NTB.
Forsinket
Derimot vil gasskraftverk nummer to av denne typen bli forsinket. Dette skal bygges på Nyhamna i Aukra kommune i Møre og Romsdal, og skulle etter planen stå ferdig 15. februar. Lockert sier at det først vil være ferdig til våren.- En skal aldri si aldri, men slik vannsituasjonen er nå, skal det godt gjøres at vi får en knapphetssituasjon i Midt-Norge til vinteren, sier Lockert.Gasskraftverkene henter gass fra Heidrun og Ormen Lange-feltet gjennom rørledninger som allerede er på plass. Prislappen på de to kraftverkene til sammen er 1,6 milliarder, eller tilsvarende mellom 50 og 100 kroner i økt nettleie på hver norske husholdning gjennom flere år.