Gazprom og Ukraina enige i strid om gassgjeld

Den russiske gassgiganten Gazprom har inngått en avtale med Ukraina som løser striden om Ukrainas gassgjeld til Russland.

Publisert 9. okt. 2007 kl. 15.04
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 06.20
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 123 ord
- En avtale om betaling av gjelden for gassen til Ukraina er blitt signert, heter det i en uttalelse fra Gazprom etter et møte mellom Gazprom-sjefen Aleksej Miller og Ukrainas energiminister Jurij Boiko tirsdag. - En avtale om betaling av gjelden for gassen til Ukraina er blitt signert, heter det i en uttalelse fra Gazprom etter et møte mellom Gazprom-sjefen Aleksej Miller og Ukrainas energiminister Jurij Boiko tirsdag. Ifølge avtalen skal gjelden tilbakebetales innen 1. november, sier Gazprom.Det russiske gassmonopolet Gazprom har tidligere truet med å stenge av gasstilførselen til Ukraina, dersom landet ikke betaler en gassgjeld på rundt 7 milliarder kroner.EU har oppmuntret partene til å komme til enighet, blant annet i frykt for at striden skulle påvirke forsyningene til Europa. (©NTB)