Nye oppkjøpsrykter rundt Scorpion Offshore

Det India baserte selskapet Great Offshore ser i følge indiske nyhetsrapporter på mulighetene for å kjøpe to riggselskaper i Norge. Hovedmålet skal være Scorpion Offshore.

Yuan-sedler - Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix
Energi
Det India baserte selskapet Great Offshore ser, i følge indiske nyhetsrapporter, på mulighetene for å kjøpe to riggselskaper i Norge etter at selskapet mislyktes i jakten på Petrojack. Hovedmålet skal nå være Scorpion Offshore.Dette fremgår av et analysenotat fra DnB NOR Markets i dag.Størrelsen på oppkjøpet skal ligge mellom 800-850 millioner dollar, noe som indikerer en aksjepris på 82-88 kroner per aksje, skriver DnB NOR-analytiker Martin Huseby Karlsen.Videre heter det at selv om forhandlingene skal være på et tidlig stadium, skal et team starte teknisk due diligence av Scorpions rigger neste uke. Finansieringen av det eventuelle oppkjøpet skal ikke være klarlagt.Huseby Karlsen konkluderer med at Scorpion uten tvil er et attraktivt oppkjøpsobjekt for indiske selskaper slik artikkelen han henviser til indikerer, men at det har versert flere rykter om indiske selskapers interesse for norske riggselskaper den siste tiden. DnB NOR Markets har fortsatt en Hold-anbefaling, med kursmål på 80 kroner.