Aker Exploration har inngått avtaler med det internasjonale oljeselskapet Eni Norge om å overta eierandeler i to lisenser i nærheten av Åsgard. Dette styrker selskapets posisjon ytterligere i Norskehavet. Aker Exploration har inngått avtaler med det internasjonale oljeselskapet Eni Norge om å overta eierandeler i to lisenser i nærheten av Åsgard. Dette styrker selskapets posisjon ytterligere i Norskehavet. Aker Exploration har nå en portefølje på eierandeler i fem lisenser. Målet er å bore fem til syv brønner per år fra november 2008.- Vi posisjoner oss i en del av Norskehavet der det er påvist hydrokarboner. De fire lisensene som vi har i Norskehavet er i nærheten av eksisterende funn som Åsgard og Draugenfeltet, sier konsernsjef Bård Johansen i Aker Exploration.I lisens 259 overtar Aker Exploration 30 prosent av Eni Norges eierandel på 100 prosent. Leteselskapet stiller med leteriggen Aker Barents. I lisens 256 kjøper Aker Exploration eierandelen på 55 prosent av Eni Norge Norge. De to lisensene omfatter blokker vest av Åsgard i Norskehavet.- Aker Exploration har inngått strategisk viktige avtaler med Eni Norge, Hydro, Talisman Energy og Pertra. Dette bekrefter at selskapets forretningsmodell er attraktiv for både norske og internasjonale samarbeidspartnere, store og mindre oljeselskaper, sier Johansen.