SINTEF: Norge kan bli sinke på CO2-håndtering

Regjeringen må doble pengebeløpet til forskning på CO2-håndtering innen tre år for å unngå at Norge blir CO2-sinke, mener SINTEF.

Publisert 16. okt. 2007 kl. 08.34
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 06.25
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 109 ord
Forskerne ved SINTEF skal lede EUs nyeste forskningsprosjekt på rensing av kull- og gasskraftverk. Mens EU satser på denne type forskning, er SINTEF skuffet over at regjeringen på statsbudsjettet for neste år har satt av 48,5 millioner kroner til formålet.- Norge har hatt en veldig sunn finansieringsordning for CO2-forskning fram til nå, men nå ser det ut som det er stoppet opp, sier Nils A. Røkke, direktør for gassteknologi ved NTNU-SINTEF, til NRK.Han frykter at Norge kan miste sin stilling innenfor området i dag. I mellomtiden må norske forskere dra til utlandet for å hente forskningspenger, frykter Røkke.- Det norske elementet i månelandingen blir litt uklart, kommenterer Røkke. (©NTB)