Utenriksminister Ali Babacan skal etter planen blant annet møte Iraks statsminister Nuri al-Maliki, opplyser tjenestemenn. Tyrkia har trappet opp det diplomatiske presset mot Irak og USA om å gjøre noe med basene til den kurdiske opprørsorganisasjonen PKK nord i Irak.Den tyrkiske regjeringen opplyser at den ikke vil gå til militær aksjon mot kurdiske opprørere i Nord-Irak før alle forsøk på en diplomatisk løsning er gjort. USA har på sin side økt sitt press for å få tyrkerne til å avstå fra en slik aksjon.Samtidig kommer det meldinger om at USA vurderer å gjennomføre et luftangrep mot kurdiske opprørere i Nord-Irak for å hindre en tyrkisk militæraksjon.Kilder i Bush-administrasjonen sier til avisa Chicago Tribune at president George W. Bush fortalte sin tyrkiske kollega Abdullah Gül mandag at USA seriøst vurderer å bombe basene til den kurdiske opprørsorganisasjonen PKK.USA, som er avhengig av Incirlik-basen i det sørlige Tyrkia som et viktig senter for å forsyne styrkene i Irak og Afghanistan, frykter at en tyrkisk invasjon av det relativt fredelige Nord-Irak ville undergrave anstrengelsene for å stabilisere Irak.- Det har tidligere vært en uvilje mot et militært angrep mot PKK. Men den røde linjen har alltid vært at Tyrkia krysser grensen. Det kan være så destabiliserende at det er mindre risikabelt for oss å gjøre noe selv, sier den ikke navngitte kilden til Chicago Tribune. (©NTB)