Anbefalingen til partnerskapet kommer etter at Olje- og energidepartementet informerte om at produksjonstillatelser for gass fra Troll-feltet ikke vil bli økt utover dagens nivå.- Vi har sammen med partnerne vurdert Troll videreutvikling som et viktig prosjekt. Prosjektet er imidlertid avhengig av økte produksjonstillatelser for gass. Vi må ta departementets beslutning til etterretning, og har anbefalt partnerskapet at prosjektet stanses med umiddelbar virkning, sier StatoilHydros konsernsjef Helge Lund.StatoilHydro vil også avslutte sitt engasjement i det tilknyttede Gas Network Expansion-prosjektet. Dette har som mål å realisere en ny rørledning for gasseksport fra norsk sokkel til Europa.- StatoilHydros mål om realisere det fulle potensialet på norsk sokkel ligger fast. Arbeidet med Troll videreutvikling har lagt et godt grunnlag for en langsiktig utvikling av ressursene på Troll. Vi jobber med en rekke prosjekter i Norge og internasjonalt som vil bidra til å styrke vår posisjon som en viktig, pålitelig og langsiktig gassleverandør til Europa, sier Lund. (©NTB)